Blogi

Pakit tuli – mutta jäipä hyvä mieli!

6.11.2017
Kyllikki Eskelinen

 

Olin hakenut kiinnostavaa työpaikkaa. Tästä on jo vuosia, mutta rekrytoinnista vastannut henkilö, sanotaan häntä tässä vaikka Pekaksi, jätti muistiin pysyvän, positiivisen jäljen.

Aikanaan sain hakemukseeni Pekalta asiallisen kiitos, mutta ei kiitos -vastauksen. Halusin kuitenkin tietää tarkemmin, joten tartuin luuriin ja kysyin Pekalta valinnassa ratkaisseita tekijöitä, itselleni opiksi.

Sain Pekalta selkeästi ja kiertelemättä tiedot valinnassa painotetuista asioista. Mikä ammattitaito ja mikä – no, taito! Vaikka en tullut valituksi, minulle jäi vastauksesta hyvä mieli. Kaiken lisäksi sain perusteluista uutta näkökulmaa omaan osaamiseeni ja työnhakuun.

Muistan myös toisenlaisia tapauksia, en lainkaan ilahtuneena. Niissä joko ei ole saanut vastausta lainkaan tai kiertelyn jälkeen rekrytoija sai ähkäistyksi jotakin, mikä vain latisti hakijaa.

Nyttemmin, toisella puolen pöytää, tuntuu hyvin tärkeältä ilmoittaa hauissa karsiutuneille tilanteesta. Hyvästä, koko hakuprosessin aikaisesta tiedottamisesta olemmekin saaneet myös ehdokkailta positiivista palautetta.

Rekrytoijalta sopii odottaa, että hakijoille ilmoitetaan valintapäätöksestä, myös ja etenkin karsiutumisesta. Ellei tietoa kuulu, mikäpä estää hakijoita ottamasta itse yhteyttä ja kysymästä tilanteesta. Samalla voi saada enemmänkin tietoa kuin kyllä- tai kiitos ei -vastauksen. Itselle opiksi.