Blogi

Miten soveltuvuusarviointi sujuu – jännittääkö?

12.9.2017
Jertta Eerola

 

Soveltuvuusarviointi on monelle jännittävä tilanne, etenkin ensikertalaiselle. Arviointiin tuleva voi olla jännittynyt, odottava, innostunut, epätietoinen tai -luuloinen, kärsimätön ja kaikkea siltä väliltä.

Meille S&S Consultingissa on tärkeätä luoda arvioinnista aina antoisa tilaisuus. Kontaktin luominen ehdokkaaseen on tärkeää. Sen teemmekin jo puhelinkeskustelussa, jossa sovimme ajankohdan ja valotamme arvioinnin sisältöä.

Arvioinnissa haluamme lisätä kunkin osallistujan itsetuntemusta niin vahvuuksien kuin kehittymisen suhteen, tuli ehdokas sitten valituksi hakemaansa tehtävään tai ei. Arvioinneista vastaa ja ne toteuttaa aina oma kokenut psykologimme.

Vuorovaikutteinen ja coachaava haastattelu on osa soveltuvuusarviointia. Siinä pureudumme työtyyliin ja motivaatioon sekä arvoihin, jotka ohjaavat ehdokkaan toimintaa. Arviointiin kuuluu tavallisesti myös kykytestejä sekä toimintatyyliä ja motiiveja analysoivia tehtäviä.

Osan tehtävistä lähetämme osallistujalle ennakkoon, jolloin työnhakuun ja omien tavoitteiden pohdintaan ehtii paneutua rauhassa. Loput tehtävät sekä haastattelu ja mahdolliset tehtäväkohtaiset työsimulaatiot tehdään toimistossamme.

Soveltuvuusarviointi on usein erittäin intensiivinen, ja siksi pyrimme saamaan sen etenemisen sujuvaksi. Arvioitavaa on tärkeää pitää ajan tasalla sisällöstä ja saada hänet tuntemaan olonsa alusta asti mukavaksi ja tervetulleeksi. Ennen varsinaista aloitusta ja myös arvioinnin aikana hän voikin pitää pienen kahvi- ja hengähdystauon.

Rauhallinen ja miellyttävä ilmapiiri sekä helposti lähestyttävä, ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa minimoimaan mahdolliset häiriötekijät. Panostamme siihen, että jokainen meille arviointiin tuleva saa työrauhan ja hyvän ohjeistuksen tehtäviin ja päivän kulkuun. Takaamme osaltamme rennon arviointiympäristön, sillä jännitys, tehtävien ymmärtäminen ja ilmapiiri vaikuttavat osaltaan tehtävien suorittamiseen.